BAJRAM U GACKU I BILEĆI

Ef. Bilalić: Potrudimo se da bajramske dane uljepšamo i sebi i drugima

Imajmo na umu našu porodicu, naše prijatelje, komšije, one koji su u potrebi i posebno šehidske porodice, poručio je ef. Bilalić

P. Mucović

13.5.2021

Vjernici su klanjali bajram-namaz. P. Mucović

Na području MIZ Gacko i Bileća jutros je klanjan Bajram-namaz. Bajram-namaz je klanjan u džamiji u Kuli Fazlagića, a predvodio je Sadet ef. Bilalić , dok je Bjaram-namaz u Čaršijskoj džamiji u Bileći predvodio student Omer Macić.

Prema riječima glavnog imama MIZ Bileća i Gacko, Sadeta ef. Bilalića, Bajram i ove godine se dočekuje u krugu porodice, zbog pandemije koronavirusa.

- Evo drugi Bajram smo dočekali u izmijenjenim okolnostima, zbog pandemije koronavirusa, koja vlada u cijelom svijetu. U ovim bajramskim danima imajmo na umu našu porodicu, naše prijatelje, komšije, one koji su u potrebi i posebno šehidske porodice. Potrudimo se i učinimo da bajramske dane uljepšamo i sebi i drugima dijeleći radost zbog dočekanog Bajrama. Ali isto tako trudimo se da poštujemo epidemiološke mjere, da bi smo sačuvali živote i zdravlja, kako svojih najbližih tako i ostalih. Svim vjernicima islamske vjere Bajram šerif mubarek olsun - poručio je efendija Bilalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.