RATNI SNIMCI

Objavljen novi šokantan video na kojem snajperisti ubijaju nedužne Sarajlije

Na snimku se može vidjeti da je repoter oči u oči sa snajperistima te da je iz blizine snimio momente kada zlikovci rešetaju nedužne građane

Snimio zlikovce. Printscreen

A. Ka.

19.5.2021

Na YouTube kanalu reportera Filipa Bufona (Philippe Buffon) 10. maja objavljen je šokantan video na kojem se vidi kako snajperisti s položaja Vojske Republike Srpske u sarajevskom naselju Nedžarići pucaju na stanovnike Alipašinog Polja.

Sarajlije, koje su preživjele opsadu koja je trajala 1.425 dana i koja je jedna od najdužih u historiji modernog ratovanja, tokom koje je živote izgubila 11.541 osoba, među kojima više od 1.600 djece, sa zgražavanjem su gledali sporni video.

Na snimku se može vidjeti da je repoter oči u oči sa snajperistima te da je iz blizine snimio momente kada zlikovci rešetaju nedužne građane i hvale se kako su ubili nekoga, pa istražitelji ne bi trebali imati težak zadatak da identifikuju agresore.

Ako su uopće živi...


- Odlično... U glavu, čovječe. Zvizn'o ga, eno ga leži... - samo je jedan od gnusnih komentara snajperiste - izvjesnog Zorana.

Postavlja se i pitanje zašto je snimak objavljen nakon toliko godina. Inače, repoter Bufon je i ranije objavljivao priče iz ratnog Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.