PODRŠKA GAZI

Tešanj: Vožnja mira za palestinski narod

Sa bh. i zastavama Palestine sa stotinu automobila prošli ulicama Tešnja i kroz nekoliklo naselja

Podrška narodu Palestine. H. Čalić

Piše: H. Čalić

21.5.2021

Članovi veće Facebook grupe koju je formirao Muris ef. Braćkan, sinoć, kao da su predosjetili da će doći do primirja na Bliskom Istoku, i da će prestati sukob Izraela i Hamasa.

Tešnjaci su u ovoj grupi sa bh. i palestinskim zastavama, u koloni u kojoj se našlo preko stotinu automobila, prošli ulicama Tešnja, a onda krenuli i obišli mnoga naselja, kao što su: Mračaj, Jelah, Jevadžije, Raduša, Bukva, Tešanjka, Matuzići, kako bi na dostojanstven način dali podršku palestiskom narodu u borbi za svoju državu.

Veliki broj okupljenih. H. Čalić

 - Mi smo ovu podršku dali narodu koji je imao svoju domovinu, sada okupiranu. Ovo je bila naša podrška da prestanu sukobi, da prestane ubijanje, posebno ubijanje djece, žena, staraca, svih ljudi u okupiranoj Gazi. Naša podrška je prošla dostojanstveno, podržana od mještana, u koja god smo naselja došli. Poslije pola noći smo čuli da je potpisao primirje, što nas je razveselilo, jer znamo kako je živjeti po opsadom. I naš grad Tešanj je u agresiji na BiH, godinu dana bio opkoljen sa svih strana, naše Sarajevo je više od tri godine bilo pod opsadom. Ko to nije doživio, ne zna šta je sloboda i zato smo mi dali podršku palestinskom narodu- kaže jedan od organizatora podrške u Tešnju Muris ef. Braćkan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.