BROJNE TEME

Turković se sastala sa delegacijom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država

Bilo je govora i o organizaciji molitvenog doručka u Bosni i Hercegovini

Zajednička fotografija sa delegacijom Kongresa SAD. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

A. K.

27.5.2021

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je jutros u posjetu delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koju su predvodili kongresmeni Robert Aderholt i Džon Mulenar (John Moolenaar).

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je saopćeno da se razgovaralo se o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa, aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te prijateljskim odnosima Sjedinjenjih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, koji su ocijenjeni izuzetno kvalitetnim i sadržajnim.



Kongresmen Aderholt je došao u Sarajevo u pratnji kćerke. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Turković je, kako je sappćeno, upoznala sagovornike sa naporima koje bh. vlasti poduzimaju u reformskom procesu te govorila o izazovima na evroatlanskom putu Bosne i Hercegovine. Izrazila je zadovoljstvo što Kongres SAD već godinama snažno podržava napredak naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji i približavanje Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Također, bilo je govora i o organizaciji molitvenog doručka u Bosni i Hercegovini te o važnosti očuvanja mulitireligijske baštine i karaktera Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.