AKTUELNO

Čavara predložio nove članove komisije: Hoće li se deblokirati tržište vrijednosnih papira u FBiH

Već duže od godinu i po rad ove komisije je blokiran, jer nije postojala saglasnost da za člana bude izabran Amir Ibrović (DF)

Odluku će donijeti zastupnici u Parlamentu FBiH. Avaz

Piše: E. Halimić

1.6.2021

Do kraja ovog mjeseca mogla bi se otkloniti blokada rada Komisije za vrijednosne papire FBiH.


Odlučuje Parlament FBiH

Na sjedećoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koja će biti zakazana u ovom mjesecu zastupnici bi trebali raspravljati o potvrđivanju novih članova Komisije.

Naime, predsjednik FBiH Marinko Čavara uz saglasnost potpredsjednika Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića donio je Odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Kako se navodi, bivši članovi su razriješeni zbog isteka mandata.

Za novog predsjednika Komisije predložen je Adnan Zukić, zamjenik predsjednika bi trebao biti Matej Živković, koji će obnoviti mandat, a članovi su Predrag Mlađen, Esad Dželilović i Romeo Zelenika.


Predsjednik FBiH Marinko Čavara uz saglasnost potpredsjednika Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića donio je Odluku. Printscreen

Šef kabineta Željka Komšića

Podsjećamo, već duže od godinu i po rad ove komisije je blokiran, jer nije postojala saglasnost da za člana bude izabran Amir Ibrović (DF).

Naime, Ibroviću se zamjera što nije iz ekonomske struke, ali i što je i politički aktivan, a on je, podsjetimo, šef kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića (DF).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.