SVE JE JASNO

Mijatović: Dodik će dobiti Vučićevu podršku, opozicija će da glumi "Lokice", a Šmit će da dođe u Sarajevo

Vučić će u maniru dobrog diolomate najaviti Nijemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, kaže Mijatović

Mijatović: Predstava za javnost. Arhiva

Piše: Ad. A.

2.6.2021

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebooku je dao svoju prognozu rezultata sastanka koji će danas biti održan između Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Njegov status prenosimo u cjelosti:

Danas će se u Beogradu sastati političari iz Republike Srpske sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, tema sastanka je novi Visoki predstavnik u BiH.

Pokušaće Milorad Dodik da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal posljednjih 20 godina!

Vučić će dobro biranim riječima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegovine potpuno svjestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo.



Faksimil Mijatovićevog statusa. Screenshot

Za Srbiji i Vučića Dodik ali i Republika Srpska su bili dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova, ali polako, ali sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kojem Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef.

Vučić će u maniru dobrog diplomate najaviti Nijemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, a Christian Shmidt će 1. avgusta 2021. doći u BiH kao što je i predviđeno, opozicija će kao i svaki put do sada da glumi "Lokice"!

BiH “patriote” iz Sarajeva će siktati cjeli dan u odbrani BiH, a već sutra sjesti sa Dodikom oko raspodjele imenovanja i novih tendera.

Da zaključimo današnji sastanak nije ništa novo nego još jedna predstava za sluđeni narod, koji je dobio novog Visokog predstavnika, a ključno je jedno jedino pitanje:

Da li će novi šef Shmidt imati mandat da raskine saradnju sa kriminalom na vlasti i uvede BiH u EU i NATO ili još nismo na dnevnom redu međunarodne zajednice, sve drugo nisu bitna pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.