TESTIRANA 533 UZORKA

U KS preminula jedna osoba, šest novozaraženih

U protekla 24 sata tri osobe su otpuštene sa hospitalizacije

Trenutno su u KS hospitalizirana 52 pacijenta. Opća bolnica

Avaz.ba

2.6.2021

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus pozitivno šest osoba od testiranih 533. Od Covid infekcije se oporavilo 14 osoba.


Nažalost, tokom jučerašnjeg dana od posljedica zaraze koronavirusom preminula je jedna osoba.


Od pomenutog broja novozaraženih tri osobe pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.


Trenutno su u KS hospitalizirana 52 pacijenta, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 19, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 33 pacijenta.


Na respiratoru su dva pacijenta, i to po jedan na KCUS-u i u Općoj bolnici.


U protekla 24 sata tri osobe su otpuštene sa hospitalizacije.


Kanton Sarajevo danas bilježi 232 aktivna slučaja COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.458 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.480 osoba zaraženih koronavirusom i 50.972 izliječene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je osam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 14.


I danas se u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” nastavlja imunizacija onkoloških pacijenata, prema spiskovima s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te revakcinacija ranije vakcinisanih osoba.


Iz Zavoda za javno zdravstvo KS ponavljaju obavijest građanima koji imaju problema sa prijavljivanjem na aplikaciju za vakcinisanje da se obrate poslovnicama ovog zavoda u kojima  će ih evidentirati u sistem, te im naknadno dati termin vakcinacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.