UPUTIO ISKRENE ČESTITKE

Dodik: Želim da Rusija nastavi putem razvoja i napretka

Ukazavši na tradicionalne dobre odnose ruskog i srpskog naroda u svim oblastima, od ekonomije, kulture, obrazovanja, Dodik je izrazio uvjerenje da će ti odnosi biti još bolji

Milorad Dodik i Vladimir Putin. Arhiv

A. K.

12.6.2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskrene čestitke predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i kako kaže bratskom ruskom narodu povodom Dana Rusije - 12. juna, poželjevši da Rusija nastavi svoj put razvoja, napretka i uspjeha.

Ukazavši na tradicionalne dobre odnose ruskog i srpskog naroda u svim oblastima, od ekonomije, kulture, obrazovanja, Dodik je izrazio uvjerenje da će ti odnosi biti još bolji, a saradnja dva bratska naroda još uspješnija na obostranu dobrobit, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Vama lično i cijelom narodu Ruske Federacije želim mnogo uspjeha i prosperiteta na svim poljima. Uz iskrene želje za dalji napredak Ruske Federacije, upućujem Vam izraze dubokog poštovanja – naglasio je Dodik.

Dan Rusije obilježava se 12. juna, na dan kada je 1990. godine održan prvi Kongres narodnih poslanika Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike, na kojem je donesena Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.