DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

EU razmišlja o sankcijama

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler u intervjuu za „Dnevni avaz“ govorio je o izmjenama Izbornog zakona BiH, poslao je poruku bh. političarima

Avaz.ba

14.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: EU razmišlja o sankcijama.

Bosna i Hercegovina je korak bliže skidanju s ruske plinske igle, jer je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo okolišnu dozvolu za izgradnju južne plinske interkonekcije ili, bolje rečeno, južnog bh. plinovoda.

- Ovo je veliki iskorak u realizaciji važnog projekta - kazao je za „Avaz“ Jasmin Salkić, direktor „BH-Gasa“.

Vlada Federacije BiH pala na ispitu: Neefikasno, sporo, kasno, bez cilja. Ovako je ukratko Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH ocijenio rad Federalne vlade u pandemijskoj godini, a kada je riječ o učinku Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Esadove poruke iz Višegrada.

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) u intervjuu za „Dnevni avaz“ govorio je o izmjenama Izbornog zakona BiH, poslao je poruku bh. političarima, ali i upozorio na to da i Evropska unija ima politiku „mrkve i štapa“. Poručio je između ostalog da EU razmišlja o sankcijama!

Ličnost dana je Simon Kjer: Hrabri kapiten.

Na stranama Globusa čitajte: Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovo o Bosni i Hercegovini - Nećemo dati saglasnost n a deklaraciju NATO-a: Kao da ju je pisao ne ko iz Sarajeva

MUP HNK Umjesto poništenja konkursa od prije četiri godine - Komesara „glumi“ komisija koja će primiti 100 policajaca?!

Josip Pejaković za „Avaz“ o svojoj novoj knjizi: „Zajednička molitva“ spaja monahe, franjevce, derviše...

Na stranama Mozaika pročitajte: Mladi Švicarac volontira u Bosanskoj dolini piramida - Zbog prirodne ljepote BiH nazvao „Zelena zemlja“.

Na stranama crne hronike donosimo. Krajina u šoku nakon zločina u selu Johovica: Supruga u teškom stanju, punici danas dženaza. Cijela Krajina je u šoku nakon porodične tragedije u selu Johovica kod Velike Kladuše, gdje je Nurfet Kudić (39) hicima iz pištolja ranio suprugu Sanajlu Kekić (25) i ubio punicu Ismetu Kekić (49).

AVAZOVA PATROLA U smjeni sa zeničkim policajcima na ulicama grada čelika: Pijan prevrnuo Pandu na krov pa se uneredio pred policijom.

Na stranama show biza pročitajte Asima Sefić uživa svjetsku slavu iz rodnog grada: Lice Bišćanke krasi svjetske naslovnice.

Edina Begić nakon velikog trijumfa u Mariboru: Presretna sam i ponosna na kompletnu ekipu.

EURO 2020 Vladimir Petković, selektor reprezentacije Švicarske, iz Rima za „Dnevni avaz“: S optimizmom gledamo naprijed.

Našim čitaocima poklanjamo revijalni prilog „Sport“ u kojem možete pročitati koliko koštaju igrači i reprezentacije koje učestvuju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.