NAKON SKORO 18 MJESECI

Prvi eksperimentalni koncert u Sarajevu 16. jula: Moći će prisustvovati 1.000 ljudi

Moći će prisustvovati 1000 ljudi, a svako od njih će morati imati negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o prebolovanom koronavirusu

Piše: A. Ovčina

14.6.2021

S predstavljanja koncerta. AVAZ

Općina Ilidža i Turistička zajednica Kantona Sarajevo pružile su podršku održavanju koncerta koji će se održati nakon skoro 18 mjeseci u glavnom gradu BiH. 

Sredinom jula održat će se prvi eksperimentalni koncert po uzoru na one u Liverpulu, Barceloni i Zagrebu, u organizaciji CINEA Music (platforma Omladinskog Film Festivala Sarajevo).

Moći će prisustvovati 1.000 ljudi, a svako od njih će morati imati negativan test, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz o prebolovanom koronavirusu.

Na koncertu će pristupiti izvođači Mahmut Orhan, Burak Yeter, Dj Soul, Merakoon, Black Beriz, Stoposto, Geko, Indigo DJ. 

Koncert će biti održan u petak, 16. jula ove godine s početkom u 20 sati u parku Ilidža. Karte su dostupne na www.cinea.ba

Organizator i producent koncerta je Kenan Musić. Prodaja karata kreće 25. juna i koštat će 20 KM. Uključivati će i PCR test za one koji nemaju dokaz o vakcinaciji ili prebolovanom Covidu i uključivati će i konzumaciju.

- Radit ćemo i studiju na ovom koncertu. Oni koji nisu vakcinisani ili preležali će se testirati prije koncerta najdalje 48 sati i nakon koncerta sedam dana izvršit će se ponovo kontrolni test, kako bi se vidjelo da li se neko zarazio - kazala je doktorica Zavoda za javno zdravstvo KS Anisa Bajramović.  


Očekuje se da će se 100-tinjak ljudi morati testirati na ovaj način. Maske nisu obavezne. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.