AVAZ SAZNAJE

Pronađena granata kod Memorijalnog centra Potočari

Nakon uočavanja eksplozivne naprave, zbog opće sigurnosti, radnici "Zvornikputeva" su sa mehanizacijom obustavili radove i napustili lokalitet

Sakib Smajlović

Pronađena eksplozivna naprava kod

Foto: S. Smajlović


Prilikom izvođenja radova na izgradnji parkirališta i pješačke staze, odmah preko puta glavne kapije Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari, radnici "Zvornikputera", jutros su oko 9.30 sati na dubini od 30 centimetara, pronašli eksplozivnu napravu.

 • Riječ je o minobacačkoj granati 82 milimetra

  Riječ je o minobacačkoj granati 82 milimetra

  Foto: S. Smajlović


Kako je za "Avaz" kazao načelnik Policijske uprave (PU) Zvornik Aleksandar Vasiljević, odmah po zaprimljenoj prijavi, na lice mjesta izašlici pripadnici policije te obilježili naznačeno mjesto, a o svemu je obaviješten deminerski tim, koji se očekuje da u toku dana ukloni eksplozivnu napravu.

Nakon uočavanja eksplozivne naprave, zbog opće sigurnosti, radnici "Zvornikputeva" su sa mehanizacijom obustavili radove i napustili lokalitet, koji je policija osigurala. Na sreću, prilikom skidanja sloja zemlje da nije došlo do eksplozije pronađene naprave.

 • Lokalitet označen žutom trakom

  Lokalitet označen žutom trakom

  Foto: S. Smajlović


Nezvanično saznajemo, da je riječ o minobacačkoj granati 82 milimetra, koja je pronađena uz beteonski zid i ogradu, koja okružuje travnatu površinu bivše fabrike akumulatora.

Na lokalitetu pronađene eksplozivne naprave, godinama su se parkirala vozila, a radnici Memorijalnog centra nekoliko puta tokom ljeta, kosili travu na toj površini.

Više o temi Srebrenica

NE PRIZNAJU ZLODJELA
Darko Mladić najavio reviziju presude Ratku Mladiću
NA VRH

Podijeli članak na