DEKAN STOMATOLOGIJE

Ajanović za "Avaz": Mehmedagić i Debevec mi se svete jer sam svjedok protiv njih

Tvrdi da su implatanti nađeni u torbama njegovih kolegica sa fakulteta, donacija koju su dobili tokom službenom boravka u SAD-u zašto postoje dokazi i zvanična dokumentacija

Debevec, Mehmedagić i Ajanović. Avaz

Piše: M. Aš.

16.6.2021

Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu reagirao je danas u izjavi za "Dnevni avaz"  na informaciju da je zajedno sa kolegicama pokušavao prošvercati implatante i unijeti ih zemlju. On je kazao da iza cijele podvale stoje Osman Mehmedagić Osmica, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA-) po čijoj su dojavi, tvrdi on, carinici i pretresli delegaciju Stomatološkog fakulteta i profesorice koje su s njima putovale.

Ajanović tvrdi da mu se Mehmedagić i Ranko Debevec, predsjednik Suda žele osvetiti jer je svjedočio u nekoliko slučajeva protiv njih.

- OSA BIH je zbog toga što sam svjedok Tužilaštva BiH u više predmeta protiv Osmana Mehmedagića i Debevca oslala akt u Direkciju Uprave za indirektno oporezivanje da me pokušaju zaustaviti, odnosno inkriminirati. Na njihovu žalost, nije im uspjelo. Radi se o klasičnoj podvali - kaže Ajanović.


Poruke koje je Mehemdagić slao Ajanoviću. Avaz

Tvrdi da su implatanti nađeni u torbama njegovih kolegica sa fakulteta, donacija koju su dobili tokom službenom boravka u SAD-u.

 - Za sve postoji zvanična dokumentacija. Međutim, ovdje se radi o podvali. Ja sam ovdje bio meta, ali plan im je propao. Pod konstantnim sam prijetnjama jer Mehmedagiću i Debevcu smeta istina i ona šta znam o njima i njihovim koruptivnim aktivnostima. Žele sve zataškati mojoj diskreditacijom ali im to neće uspjeti - kaže Ajanović.

Ajanović  kaže da je Tužilaštvu BiH i stranim ambasadama u BiH proslijedio poruke u kojima mu Mehmedagić prijeti i povezuje s LGBT osobama.

Osim toga u više navrata sam upozoren da mi se sprema sačekuša. Čak je Mehmedagić angažirao i određene MMA osoba da mi se prijeti i da se s mnom fizički obračunaju. Za sve postoje dokazi. Čak i fotografije videonadzora. I to je prijavljeno Tužilaštvu  - kaže Ajanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.