SKRENULI S TEME

Zahiragić pravi cirkus na sjednici: Ako me mislite izbaciti, zovite osiguranje da me iznese

Upravo smo čuli gospodina Zahiragića kako će se fizički suprotstaviti, rekao Konaković

Zahiragić i Okerić: Varnice na sjednici. Printscreen

Piše: A. Č.

17.6.2021

Na samom početku redone Sjednice Skupštine KS sijevnule su varnice između zastupnika NiP-a i SDA. Kada se zastupnik Elmedin Konaković (NiP) javio da ispravi krivi navod, galamu su počeli praviti Mahir Dević (SDA) i Haris Zahiragić (SDA).

Zahiragić je upozoren da stavi masku i da nema pravo riječi dok Konaković ne završi ispravku krivog navoda, što je pojašnjeno i Deviću. 


Možemo pjevati, ali ne i govoriti

Kada je bilo potpuno jasno da Dević i Zahiragić silom pokušavaju uzeti riječ, predsjedavajući Elvedin Okerić je rekao: 

- Kolega Deviću zajedno možemo pjevati, ali ne i govoriti!

Zbog nenošenja maske i neglasanja za vrijeme sjednice Skupštine KS predsjedavajući Okerić upozorio je zastupnika Zahiragića da će ga kazniti te udaljiti sa sjednice jer krši Poslovnik.

- Ako me mislite kazniti, ja vas pozivam da to odmah uradite. Evo ja vas molim. Argumente koje ste iznijeli ne stoje. Molim vas, insistiram da me kazni. Ali morat ćete dovesti obezbjeđenje da me iznese - rekao je Zahiragić.

Historijat ponašanja

U raspravu je uključen i zastupnik Elmedin Konaković (NiP).

- Upravo smo čuli gospodina Zahiragića kako će se fizički suprotstaviti. Ovo je predobro, da javnost vidi šta oni rade. Zaprijetio je da treba obezbjeđenje reagirati kako bi se primijenio Poslovnik. I sada dok ja govorim, on dobacuje "naravno". On neće ispoštovati Poslovnik, podsjećam vas na historijat ponašanja - rekao je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.