SARAJEVO

Arijana Memić: Od Alise smo samo tražili da nam kaže ko je ubio našeg Dženana

Ova privođenja nisu bitna samo za našu porodicu nego cijelu bh. javnost, kazala je Arijana

Arijana Memić. Printscreen

Piše: Fu. M.

17.6.2021

Porodica ubijenog mladića Dženana Memića u pratnji advokata Ifeta Ferageta danas je u Sarajevu predala zahtjev za sastanak glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji.

Sestra stradalog Dženana, obratila se okupljenim građanima koji su ih došli podržati.

Ona je istakla da hapšenje Alise Mutap nije kraj te da ih još čeka duga borba.

- Sretni smo jer smo uspjeli dokazati da smo svih ovih godina govorili istinu i da nikada ne mislimo odustati. Jučer su uhapšene četiri osobe među kojima je i Alisa Mutap Ramić i od nje smo tražili da samo kaže ko je ubio našeg Dženana. Nikada nije htjela reći iz nekih njenih razloga, ali uskoro ćemo saznati koji su to - kazala je Arijana.

Ono što je do jučer bilo nezamislivo postalo je zamislivo, kazala je Dženanova sestra Arijana.

- U jednoj rečenici se želim obratiti onima koji su na drugoj strani. Mi da smo slušali vas davno bi odustali. Nakon svih podmetntih nogu i laži mi ćemo pobijediti kad-tad nakon dugih pet godina borbe. Ova privođenja nisu bitna samo za našu porodicu nego cijelu bh. javnost zbog kriminalnih tokova unutar institucija BiH. Sada znamo da su svi jednaki pred zakonom i da će odgovarati za svoja djela - istakla je Arijana zahvalivši se svim medijima i građanima koji porodici Memić sve ovo vrijeme daju podršku u borbi za istinom i pravdom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.