VIJEĆNICA

U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

Zaista je veliko zadovoljstvo biti Tuzlanka u Sarajevu i predstaviti u Vijećnici ono što danas Grad Tuzlu čini turističkom destinacijom, kazala Jaganjac

Sa današnje promocije. A. Ovčina

Piše: A. Ovčina

17.6.2021

Na današnjoj konferenciji za medije u sarajevskoj Vijećnici povodom promocije Tuzle u Sarajevu pod nazivom “Ljetujte u Tuzli” obratile su se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac.

- Zaista je veliko zadovoljstvo biti Tuzlanka u Sarajevu i predstaviti u Vijećnici ono što danas Grad Tuzlu čini turističkom destinacijom u Bosni i Hercegovini , ali i šire - istakla je Jaganjac.

Promocija održana u Vijećnici. A. Ovčina

-  Nada da kroz saradnju sa KS ovo predstavlja početak priče o razmjeni između gradova u BiH.udući da smo opredjeljenja da samo kroz zajedničke intervencije, projekte i nastup možemo predstavljati u najboljem svjetlu BiH - dodala je.

Kenan Magoda istakao je da je kao Sarajlija izuzetno je ponosan što je Grad Sarajevo domaćin u Tuzli.

Tuzla predstavila potencijale. A. Ovčina

- Sarajevo, kao grad, i grad Tuzla imaju saradnju. Međutim, to je godinama unazad bilo deklarativno. Ponosan sam, jer BiH ima mnogo toga da pokaže - kazao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.