DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Naši Covid pasoši će važiti u EU

Cijene građevinskog materijala na tržištu u BiH drastično su više u odnosu na samo nekoliko mjeseci ranije

Piše: Avaz.ba

18.6.2021

Današnje izdanje "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Naši Covid pasoši će važiti u EU.

Nakon hapšenja bivše djevojke ubijenog Dženana Memića Alise Mutap, Muamera Ožegovića, recepcionera hotela „Crystal“ na Ilidži, te policajaca Nedžada Hrvata i Nebojše Veljovića, porodica Memić se jučer ispred zgrade sarajevskog tužilaštva obratila javnosti.

Komentar dana napisao je Admir Aljimi: Vrijeme izriče pravdu.

Cijene građevinskog materijala na tržištu u BiH drastično su više u odnosu na samo nekoliko mjeseci ranije, a u prodajnim objektima širom države suočeni su i s nestašicom određenih proizvoda. Tako će, prema svemu sudeći, izgradnju, osim pandemije koronavirusa, usporiti i odložiti i poskupljenja koja većina građana ne može podnijeti.

Bosna i Hercegovina krenula je u proceduru izrade Covid pasoša koji će važiti u Evropskoj uniji i svijetu. Potvrđeno je to za „Avaz“ iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Nakon historijskog sastanka američkog i ruskog predsjednika u Ženevi Bajden pokušao umanjiti važnost Rusije. Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) svojom je posjetom Evropi i susretom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pokušao predstaviti Rusiju kao državu koja nije direktni suparnik SAD, nego samo “regionalna sila”, smatraju analitičari.

Uskoro novi konkurs za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima. Sirijac Abdulah Mehdi, vlasnik kompanije “Capital Holding”, tužio je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) zbog ponovne prodaje Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu.

Hercegovački vatrogasci i ovu sezonu dočekuju bez opreme. Politička obećanja koja svake sezone pljušte o nabavci letjelica početkom jeseni se zaborave, jer lakše je zvati u pomoć kanadere iz Hrvatske ili air tractore iz Crne Gore.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH dala mišljenje: Centralna banka ne može graditi zgradu u Hastahani.

Suđenje kriminalističkim tehničarima MUP-a RS u slučaju Dragičević.

Slučaj koji je zgrozio građane Visokog: Vozač školskog autobusa prijavljen zbog napastvovanja  djevojčice.

U Bijeljini živopisno i neobično dvorište Miljanovići uređuju da bi uživali s komšijama.

U intervjuu za „Dnevni avaz“ Indira Levak je govorila o saradnji s Halidom Bešlićem, kao i o Sarajevu, dernecima, ali i planovima za predstojeće ljeto.

Strašan rezultat ostvarila je ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv favorita naše grupe, ali i jednog od favorita kompletnog turnira, reprezentacije Belgije (70:55) na otvaranju Evropskog prvenstva.

Elvir Baljić za „Dnevni avaz“ analizira utakmice kontinentalne fudbalske smotre.

Našim čitaocima danas poklanjamo zanimljiv i sadržajan prilog TV EXTRA.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.