KULTURNA MANIFESTACIJA

Svečano otvoreno "Neumsko ljeto": Bogat program u naredna dva mjeseca

Đapo se složila da Neum ima adute koje mora iskoristiti na najbolji mogući način

Piše: M. Begović

17.6.2021

S večerašnjeg otvorenja. Fena

U Neumu je večeras otvoreno "Neumsko ljeto 2021". Riječ je o manifestaciji koja će u vrijeme ljetne turističke sezone obogatiti kulturnu ponudu jedinog bh. grada na moru.

Prvi događaj bio je večerašnji koncert Joška Čaglja Jole.


U naredna dva mjeseca "Neumsko ljeto" ponudit će brojne kulturne događaje, poput Festivala animiranog filma NAFF, večeri klapa, večeri folklora i pozorišnih predstava.

"Neumsko ljeto" osmišljeno je kao kulturno- zabavni program kojim su obuhvaćene do sada održavane manifestacije uz niz novih događaja a s ciljem poboljšanja turističke ponude Neuma.

Umjetnička kolonija, Ivanjski krijesovi, Međunarodni Oldtimer Cabrio susret, Dani Mediterana Neum, vaterpolo turnir, samo su dio bogatog sadržaja.

Pogledajte djelić večerašnje atmosfere.


Svečanosti otvorenja prisustvovala je delegacija Republike Hrvatske predvođena državnim sekretarom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao i brojni domaći zvaničnici, među kojima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, federalne ministrice Jelka Milićević i Edita Đapo, predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg...

Đapo se složila da Neum ima adute koje mora iskoristiti na najbolji mogući način.

- Kao i svaki grad na moru Neum ima problema s nedostatkom infrastrukture koja je potrebna da zadrži malo duže turiste. Međutim, ono što ja mogu pohvaliti su neumski hoteli koji zaista drže svjetske standarde i, zaista, svako ko je bio ovdje u hotelu ne vidi razliku između hotela u Americi, Japanu ili Rusiji - istaknula je ministrica Đapo, prenosi Fena.

Ona je poručila kako će Neum i u budućnosti imati podršku viših nivoa vlasti pri realizaciji turističkih, ekonomskih i svih drugih projekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.