SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU KS

Darko Elez ne zna ko su ubice sarajevskih policajaca

Rekao je tužiocu da može pričati bajke, ali da ne želi. Mislim da se bespotrebno neka predstava odigrala. Doveli su ga u Tužilaštvo KS u pratnji 40 vozila, satima je bio tu, kaže Kreho

Piše: Miralem Aščić

22.6.2021

Darko Elez ne zna ko su ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno likvidirani 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdio je jučer za „Avaz“ Elezov advokat Senad Kreho.


Blokiran grad

Kreho je potvrdio pisanje našeg lista o tome da je Elez prošle sedmice pozvan u Tužilaštvo KS kako bi dao iskaz na ove okolnosti, zbog čega je bio blokiran grad skoro četiri sata. Toliko je, naime, trajalo njegovo saslušanje. No, ono što je rekao tužiocima, navodno, ne može pomoći u istrazi koja traje već treću godinu.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo jučer nisu željeli komentirati saslušanje. Rečeno nam je kratko: „Bez komentara.“ Eleza je saslušala tužiteljica Aida Topalović, zamjenica glavne tužiteljice Sabine Sarajlije.


Elez: Doveden pod jakim policijskim osiguranjem. Avaz

S druge strane, Kreho kaže da ga je Elez pozvao iz zatvora u Vojkovićima, gdje se nalazi u pritvoru nakon izručenja iz Srbije, ali da mu je rekao da je bio u Tužilaštvu kao svjedok te da ne zna ni što je bio tamo.

- Čovjek ne zna ko su ubice Šehovića i Vujinovića. To je nedavno rekao i u Tužilaštvu BiH. Mislim da se bespotrebno neka predstava odigrala. Doveli su ga u Tužilaštvo KS u pratnji 40 vozila, satima je bio tu. Kaže da su to obične gluposti - tvrdi Kreho.


Pričati bajke

Jednom riječju, kaže Kreho, dolazak Eleza u Tužilaštvo KS i saslušanje na okolnosti koje bi mogle pomoći da se otkriju ubice su „čista nula“.

- Rekao je da može pričati bajke, ali da ne želi. Čovjek neće uopće da gata. U ovom trenutku informacija o tome ko su ubice vrijedi tri milijarde maraka - kaže Kreho.


Nema vozila ni puške

Istraga o brutalnoj likvidaciji sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića traje već treću godinu, ali bez rezultata. Nikada nisu pronađeni ni puška ni vozilo, koje je kobne noći bilo na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Nedugo nakon ubistava uhapšeni su Srećko Trifković s Pala i još tri osobe, ali su oni nakon devet mjeseci pritvora pušteni na slobodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.