NEUKUSNO

Irma Baralija nakon žestokih reakcija zbog statusa o Benjamini Karić: Samo sam se našalila

Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kad pogleda slike iz njihove posjete

Irma Baralija. Arhiv

Piše: D. H.

23.6.2021

Povodom današnje posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Banjoj Luci, gradska vijećnica Grada Mostara Irma Baralija se oglasila na svom Facebook u kome je podijelila fotografije Benjamine Karić u posjeti Mostaru na kojoj se nalazi sa gradonačelnikom Kordićem i njenu fotografiju sa gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kad pogleda slike iz njihove posjete.

U komentaru ispod fotografije Baralija je navela poređenje kako je Benjaminina slika sa Draškom kao fotografija sa vjenčanja, dok je pak njena slika sa Kordićem kao fotografija na kojoj izgleda kao nakon dvoje djece.


Komentar Irme Baralije. Facebook


Na Twitteru su joj mnogi zamjerili zbog neumjesnog komentara. Saša Magazinović iz SDP- a je rekao: "Draga Irma, da si ti postala gradonačelnica i neko tebe ovako komentarisao, Benjamina Karić bi reagovala". Bh. režiser Dino Mustafić je dodao kako se radi o nepristojnom komentaru od Baralije, te da je to "začuđujući i malograđanski komentar koji je žutilo, mentalno i stvarno".

Baralija je odgovorila na kritike po društvenim mrežama zbog svog statusa u kojem se našalila s jučerašnjom posjetom gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, Banjoj Luci.


- Status koji sam juče imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjoj Luci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne. U svakom slučaju, i jedna i druga posjeta koje su se desile od izuzetne su političke važnosti i ja čestitam gradonačelnici na njima, kao i na dosadašnjem radu", napisala je Baralija na društvenim mrežama.



Status Irme Baralije. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.