SAOPĆENJE

Potpuna podrška svih regionalnih odbora SBB-a predsjedniku Radončiću

Potpuno smo uvjereni da je samo SBB na čelu s Radončićem jedina alternativa građanima koji će sigurnim koracima povesti BiH u NATO, kao i u EU, naveo je Čavka

Admir Čavka i Fahrudin Radončić. SBB

Fu. M.

25.6.2021

Svi regionalni odbori Saveza za bolju budućnost BiH na području manjeg bh. entiteta u potpunosti podržavaju ostanak Fahrudina Radončića na liderskoj poziciji ove stranke, poručio je potpredsjednik SBB-a Admir Čavka.

- Dugi niz godina je upravo Radončić pokazao da postoje i drugačije politike koje će se boriti za ekonomski patriotizam. On je pokazao da se možemo takmičiti u ekonomiji, a ne u jeftinom populizmu. Fahrudin Radončić je neko ko iz vlastitih sredstava već decenijama stipendira mnoge studente iz manjeg bh. entiteta - rekao je Čavka, koji je predsjednik Regionalnog odbora SBB Bana Luka.

Radončić je, dodaje Čavka, čest gost kuće naše heroine nane Fate Orlović, redovno obilazi Potočara i Srebrenicu, a ne samo 11. jula.

- Fahrudin Radončić se slobodno šeta Sarajevom, kao i Banjalukom i Mostarom. Nas mlade je naučio da uzdignute glave hodamo svim gradovima naše BIH. Dakle, SBB na čelu s Radončićem ima kapacitet da razgovara sa svim liderima, kako u državi BiH, tako i u regionu s potpunim uvažavanjem - istakao je Čavka.

Ovih dana smo, kazao je on, svjedoci stvaranja fantomskih timova SNSD-a i HDZ-a koji će pregovarati o budućnosti BiH. Ovakva opasna populistička iskustva su nas, smatra Čavka, naučila da je upravo potreban snažan lider bošnjačkoga naroda koji će u svakom trenutku imati jasan odgovor na sve separatističke poduhvate.

- Potpuno smo uvjereni da je samo SBB na čelu s Radončićem jedina alternativa građanima koji će sigurnim koracima povesti BiH u NATO, kao i u EU. Time će zacementirati budućnost države BiH kao moderne evropske države - rekao je Čavka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.