POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka: Strik i Zeleni su iskreni prijatelji BiH

Bosna i Hercegovina ima mnogo prijatelja širom svijeta i mnogi od njih su prisustvovali obilježavanju 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici

Admir Čavka i Tineke Strik na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. AVAZ

S. S.

18.7.2022

Bosna i Hercegovina ima mnogo prijatelja širom svijeta i mnogi od njih su prisustvovali obilježavanju 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Jedna od naših iskrenih prijatelja je europarlamentarka iz grupacije Zelenih (Nizozemska) Tineke Strik kojoj smo se zahvalili na podršci, kao i na svemu što Zeleni – Europski slobodni savez (Greens – EFA) radi za BiH u samom parlamentu EU.

Ovo je rekao potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka. On je rekao da se BiH snažno zalaže sa jačanje države kroz njene institucije. To su, dodao je on, pokazali zakoni koje su inicirali ministri SBB-a i koji su dobili pohvale sa svih strana.

- Zakonom o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH kojim smo predložili zabranu planiranja i izgradnje novih malih hidroelektrana u Federaciji štitimo naše rijeke i okolinu, a samim tim i građane od brojnih negativnih posljedica. Ovo je revolucionaran pomak. Očuvanje naših rijeka iznimno je važno za zaštitu okoliša u cjelini.

- Potrebno je da naši prijatelji širom svijeta budu naša podrška u izgradnji moderne evropske države koju zaslužuju sva naša djeca. Nadamo se da će patnja biti pretvorena u nadu i toleranciju. To je potrebno BiH da bi išla u bolju budućnost koju svi žele i zaslužuju – istakao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.