DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Delta soj prijeti, vlast spava

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew) sinoć je stigao u Sarajevo, a danas bi se tokom posjete BiH trebao sastati s delegacijama SDA i HDZ-a

Piše: Avaz.ba

4.7.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U  današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Delta soj prijeti, vlast spava.

Dok stižu potvrde prvih slučajeva delta soja koronavirusa, najave novih donacija i vijesti da bi FBiH konačno mogla kupiti vakcine, sve neodoljivo podsjeća na prošlu godinu, kada smo očekivali tešku jesen, a ipak je nespremno dočekali. Na temu novog soja govore prof. dr. Jasenko Karamehić, ugledni imunolog, dr. Bakir Nakaš, infektolog i direktor Doma zdravlja “Isak Samokovlija” u Goraždu, dr. Edin Čengić.

Nakon šokantnih informacija koje su se jučer pojavile u medijima o tome da se falsificira dokumentacija u KCUS-u za "Avaz" govore advokat porodica Palić i hota Damir Koldžo i Zikreta Mujdžić, majka preminule trudnice Melihe Lisak.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Direktorski potez.

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew) sinoć je stigao u Sarajevo, a danas bi se tokom posjete BiH trebao sastati s delegacijama SDA i HDZ-a, predvođenim predsjednicima stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem. Teme su, između ostalog, izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH, a šta o tome misle prof. Enver Kazaz i politička analitičarka Ivana Marić. Palemr je izrazio želju da održi zajednički radni ručak sa predsjednicima opozicionih stranaka u BiH.

Ličnost dana je Esnefa Smajlović-Muhić: Borba majke Hatidže.

U Memorijalnom centru bošnjačkih civilnih žrtava u Brčkom jučer je vječni smiraj pronašlo 18 žrtava zločinačkog pohoda pripadnika Vojske RS i vojnih formacija iz susjedne Srbije.

Jedini bh. grad na moru Neum osvanuo je jučer krcat stranim turistima, ali i domaćim gostima. Šta smo zabilježili pročitajte u današnjem printanom izdanju "Avaza".

Na stranama Crne hornike pročitajte šta je navedeno u presudi Okružnog suda u Bijeljini gdje su Živan Glišić (24) i Duško Velimirović (22), koji su bili optuženi za dva krivična djela razbojništva, dobili su ukupno devet godina zatvora. Pročitajte i zašto su Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni u Okružnom sudu Istočno Sarajevo na po dvije godine i mjesec zatvora.

Fudbaleri Danske i Engleske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva. Pročitajte detalje posljednje dvije utakmice četvrtfinala Eura 2020.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.