JAČANJE SARADNJE

Tegeltija razgovarao sa ambasadorkom UAE Alšamsi

Istakunut je interes BiH za jačanje saradnje u oblastima turizma, transporta i infrastrukture, energetike, prehrambene, te namjenske industrije

Zoran Tegeltija i ambasadorka UAE Alšami. Vijeće ministara BiH

A. K.

7.7.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa nerezidentnom ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) za BiH sa sjedištem u Podgorici Nabilom Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

Tokom sastanka razgovarano je o jačanju bilateralne saradnje, naročito u oblasti ekonomije, turizma i investicija.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je saradnja dvije zemlje dobra i bez otvorenih pitanja, te izrazio očekivanja da će u narednom periodu doći do konkretizacije saradnje na ekonomskom i investicionom polju. Istakao je interes Bosne i Hercegovine za jačanje saradnje u oblastima turizma, transporta i infrastrukture, energetike, prehrambene, te namjenske industrije, saopćeno je iz Vijeća ministara.


Razgovarano o učešću BiH na sajmu „Ekspo 2020“ u Dubaiju. Vijeće ministara BiH

Kako je saopćeno, Tegeltija je upoznao ambasadorku Alšamsi sa reformama koje se provode u Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija, naglasivši posvećenost nastavku ispunjavanja uslova za kontinuirani napredak ka punopravnom članstvu u EU.

Tokom susreta razgovarano je i o učešću Bosne i Hercegovine na sajmu „Ekspo 2020“ u Dubaiju, kao dobroj prilici za prezentaciju BiH i njenih privrednih potencijala na tržištu Bliskog istoka.

Predsjedavajući Tegeltija je zahvalio Vladi UAE-a na pomoći BiH tokom pandemije i poželio ambasadorki Alšamsi uspješan rad. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.