NJEMAČKI GIGANT

Lidl nečujno osvaja bh. tržište: Registrovane tri poslovnice

Kao jedna od lokacija spominju se Nedžarići gdje se trenutno nalazi ruševni objekat Doma penzionera

Akta / A. K.

Registrovan je u ulici Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar

Foto: Agencije


Iako svi s nestrpljenjem očekuju dolazak njemačkog diva, Lidl gotovo nečujno sprovodi aktivnosti za osvajanje bh. tržišta. Poslovni portal Akta.ba objavio je informaciju da je Lidl registrovao svoje poslovnice na tri adrese u Bosni i Hercegovini.

Prema pisanju portala Akta, potencijalne lokacije ovog njemačkog giganta u Sarajevu su Hadžići, Nedžarići gdje se trenutno nalazi ruševni objekat Doma penzionera, te lokacija na potezu Bojnik – Butila.

Međutim, ono što je sada zvanično jeste da je Lidl BiH d.o.o. registriran na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a, te Brčkom, na Bulevaru mira 22. Na direktorskoj poziciji je Allen Halamić, koji je bio i u Upravi Lidla Hrvatska. Kao izvršni direktor društva naveden je Roland Schreiber.

Među članovima Uprave se spominje još jedno ime - Dean Sunek, također kao izvršni direktor. Sunek je bio i izvršni direktor Lidla Srbija. Lidl trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.

Više o:

Lidl Sarajevo BiH
NA VRH

Podijeli članak na