BRISEL

Grubeša na četvrtom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU- BiH

Sastanak predvodi visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednik Evropske komsije Žozep Borelj

Na sastanku raspravljano o trenutnom stanju provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ministarstvo pravde BiH

A. K.

13.7.2021

Ministar pravde BiH Josip Grubeša učestvuje na 4. sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH u svojstvu člana Stalnog izaslanstva BiH pri Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje BiH. Sastanak je održan danas u Briselu, a čine ga članovi Vijeća Europske unije i članovi Europske komisije zajedno sa predstavnicima Vijeća Ministara BiH. 

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine za ovaj sastanak predvodi predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, a u kojem je uz ministra pravde Josipa Grubešu i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.


Grubeša, Tegeltija, Borelj i Turković. Ministarstvo pravde BiH

Sastanak predvodi visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednik Evropske komsije Žozep Borelj (Josep Borrell). Tokom sastanka se raspravljalo o odnosima u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja, posebno o pretpristupnom procesu s obzirom na izvještaj Komisije za 2020. godinu, a naglasak je bio na političkim i ekonomskim kriterijima, pravnoj stečevini i pretpristupnoj pomoći. Sudionici sastanka raspravljali su i o trenutnom stanju provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.