DRUGI PIŠU

Regionalni mediji o hapšenju Osmana Mehmedagića: Pao glavni bezbjednjak u BiH

Izabran je za direktora OSA kao osoba bliska Bakiru Izetbegoviću, piše Jutarnji.hr

Osman Mehmedagić Osmica. Avaz

Piše: H. J. I.

14.7.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) priveli su jutros Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora Obaviještajno sigurnosne agencije (OSA). On je priveden po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga istražuje u aferi „Diploma“, ali je osumnjičen i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

O hapšenju Osmice, pisali su i brojni regionalni mediji. Kako navode novinari Jutarnjeg.hr, Osman Mehmedagić je za direktora OSA-e izabran kao osoba bliska predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću koji je zatražio da mu se nakon isteka prvog petogodišnjeg mandata povjeri još jedan.


Jutarnji.hr o hapšenju Osmice. Printscreen

Hrvatska-danas je također prenijela vijest, te navode da su bh. mediji i ranije pisali da je direktor OSA-e blizak Izetbegoviću. 

Hrvatska-danas o hapšenju Osmice. Printscreen

Vijest o hapšenju su prenijeli i srbijanski mediji. Glas-javnosti.rs objavio je da je uhapšen glavni bezbjednjak u BiH, te da se tereti za ozbiljna krivična djela.

-Afera "Diploma" veoma zanima javnost, te se vijest o hapšenju Mehmedagića brzo proširila- navode.


-Afera "Diploma" veoma zanima javnost. Printscreen

Pisao je i Alo.rs, ističući da Tužilaštvo BiH sprovodi istragu u vezi sa validnošću diplome prvog čovjeka OSA-e i da su predmet ispitivanja i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

Predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.