DNEVNI PRESJEK

U BiH nije bilo preminulih od koronavirusa, 27 novozaraženih

Testirano je 1.560 uzoraka

U FBiH 20 pozitivnih koronavirus. Arhiv

A. K.

14.7.2021

U Bosni i Hercegovini, u protekla 24 sata, obrađeno je 1.560 testova na prisustvo koronavirusa, od čega je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze. U istom periodu, nisu prijavljeni smrtni slučajevi osoba zaraženih koronavirusom. Međutim, retroaktivno su prijavljena dva smrtna slučaja iz prethodng perioda, jedan u Srednjobosanskom kantonu, a drugi u bh. entitetu Republika Srpska.

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.272 uzorka, od kojih je 20 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH u protekla 24 sata nije bilo smrtnih ishoda. Srednjobosanski kanton je prijavio jedan smrtni ishod iz proteklog perioda.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.535. Ukupan broj vakcinisanih u Federaciji BiH minimalno jednom dozom iznosi 172.661. Kako je navedeno, podaci o broju vakcinisanih osoba bit će objavljivani sedmično.

Republika Srpska

Testirana su 192 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd sеdаm оsоbа, dok od posljedica bolesti nije bilo preminulih. Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 64.383 slučаја koronavirusа, а prеminulа је ukupnо 3.791 оsоbа kоd kоје је pоtvrđеn tеst nа koronavirus.

U Rеpublici Srpskој, оd kоrоnаvirusa, dо sаdа sе оpоrаvilo 53.542 оsоbе, а tеstirаnе su ukupnо 287.202 оsоbе. Ukupаn brој hоspitаlizirаnih u Rеpublici Srpskој је 49, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS 17, а u оstаlim bоlnicаmа 32. Nа rеspirаtоru su četiri оsоbе.

Jučer je nаknаdnо priјаvljеn јеdаn smrtni slučај kојi sе dеsiо u prеthоdnоm pеriоdu.

Distrikt Brčko BiH

U Distriktu Brčko BiH  danas nije bilo novozaraženih koronavirusom, a obrađeno je 96 testova. Nije bilo zabilježenih smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom, a oporavila se jedna osoba.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.