DIREKTOR OSA-E

Osmica se u upisnom listu izjasnio kao Hrvat

Ono što upada u oči je da se Mehmedagić, pod rubrikom "narodnost", izjasnio kao Hrvat

D. H.

Osmicin upisni list

Foto: Avaz


Direktor OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice jučer je priveden po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog afere „Diploma“, odnosno nezakonitog pribavljanja diplome s Američkog univerziteta u vlasništvu Denisa Prcića. Pored toga, Mehmedagić se sumnjiči i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

Podsjetimo, cijela farsa s Osmicinom diplomom počela je kada Inspektorat Republike Srpske krajem 2019. zvanično poništio fakultetsku diplomu Mehmedagića, čime je izgubio potrebne uslove za obnašanja funkcije direktora OSA-e. Mehmedagić je imao diplomu Fakulteta za poslovne studije u Banja Luci. 

Nakon poništavanja ove diplome, Mehmedagić je iznenada "iz rukava" izvadio i predao diplomu s Američkog univerziteta, kako bi i dalje mogao ostati na svojoj funkciji."Avaz" je, međutim, u posjedu Osmicinog upisnog lista na fakultet u Banjoj Luci. Ono što upada u oči je da se Mehmedagić, pod rubrikom "narodnost", izjasnio kao Hrvat. 

  • Osmicin upisni list

    Osmicin upisni list

    Foto: Avaz


Njegovo nacionalno izjašnjavanja na upisnom listu otvara još i brojna dodatna pitanja. 

Da li je Mehmedagić lagao i o svojoj nacionalnost i da li je bošnjačku poziciju na čelu OSA-e zauzeo kao Hrvat?Kako se to uklapa u Izetbegovićevu priču da je njegovo hapšenje udar na Bošnjake?I, na kraju krajeva, zašto se uopšte i izjasnio kao Hrvat i do kada se tako osjećao.

NA VRH

Podijeli članak na