AVAZ SAZNAJE

Pripadnici SIPA-e vrše uviđaj u zgradi OSA-e i FUP-a

Prcić je inače pod istragom Tužilaštva BiH zajedno sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem a u vezi s izdavanjem diplome Američkog univerziteta upravo Mehmedagiću

Osman Mehmedagić i Denis Prcić: Osumnjičeni zbog izdavanja diplome Američkog univerziteta, čiji je Prcić vlasnik. Avaz

Miralem  Aščić
Piše: Miralem Aščić

11.6.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbi Tužilaštva BiH započeli uviđaj u zgradi Obavještajno - sigurnosne agencije BiH (OSA) u kojoj je smještena i Federalna uprava policije (FUP), saznaje portal "Avaza". 

Prema informacijama "Avaza", pripadnici SIPA-e izvršili su uviđaj kamere ispred ulaza u zgradu OSA-e kako bi se provjerilo šta je prošle sedmice u ovoj policijskoj agenciji radio Denis Prcić, vlasnik Američkog univerziteta u BiH.



S lica mjesta. A. Čengić

Prcić je inače pod istragom Tužilaštva BiH zajedno sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem a u vezi s izdavanjem diplome s Američkog univerziteta upravo Mehmedagiću.

Prema informacijama do kojih je došao "Avaz", Prcić je prošle sedmice boravio skoro sat u ovoj policijskoj agenciji, a s obzirom na to da je osumnjičen, pitanje je kojim povodom se sastao sa Osmanom Mehmedagićem.

Denis Prcić je jučer ispitan u Tuzli u svojstvu osumnjičenog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.