PRESS KONFERENCIJA

Odluka Vlade FBiH: Epidemiološke mjere produžene narednih 14 dana

Zamjenik federalnog ministra za pitanja boraca Mirza Terzo kazao je da je na sjednici usvojen koeficijent 1 za isplatu egzistencijalnih naknada za demobilisane borce

Konfferencija za novinare Vlade FBiH. E. Halimić

Piše: E. Halimić

15.7.2021

Sve epidemiološke mjere su produžene na 14 dana, a FBiH bilježi blago povećanje broja zaraženih, saopćeno je na press konferenciji Vlade FBiH.

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić kazao je da je Vlada FBiH na današnjoj sjednici donijela odluku o subvencioniranju kamata za korisnike garancijskog fonda.

- Predviđeno je 6 miliona KM. Ovo mjera kojom Vlada FBIH pokušava pomoći malim i srednjim preduzećima. Pravo na pomoć imaju svi oni koji su uredno izmirivali svoje obaveze. Potrudili smo se da sve bude uz najjednostavnije procedure - istakao je Zukić.

Govoreći i minimalnoj plaći, Zukić je kazao da postoje različita mišljenja na ovu temu.

- Sjednica ESV-a trebala bi da poruči konkretnim stavovima - kazao je Zukić.

Zamjenik federalnog ministra za pitanja boraca Mirza Terzo kazao je da je na sjednici usvojen koeficijent 1 za isplatu egzistencijalnih naknada za demobilisane borce.

- Budžet FBiH za ovu oblast je stabilan, nije bilo kašnjenja i nije predviđeno smanjenje za ovu oblast - istakao je Terzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.