SUD BIH

Alisa Mutap, njen otac Zijad, policajci Dupovac i Barić pušteni na slobodu

Odluka je to Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu "Zijad Mutap i drugi"

Alisa Mutap: Optužena prije 15 dana. Avaz

Piše: M. Aš.

16.7.2021

Alisa Ramić, djevojačko Mutap, puštena je da se brani sa slobode, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Odluka je to Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu "Zijad Mutap i drugi", po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene. Osim Alise Mutap, na slobodu su pušteni i njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić. Na slobodi je i Muamer Ožegović, radnik hotela "Ilidža".

Kako saznajemo, svima su određene mjere zabrane, dok je Tužilaštvo najavilo žalbu.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju "Dženan Memić". Optužnica je, osim Alise Ramić (rođ. Mutap), podignuta i pritiv njenog oca Zijada Mutapa, te Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.