BIHAMK

Otežan saobraćaj zbog odrona u Šćepan Polju

Na graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta

Ad. A.

Zbog odrona otežan saobraćaj

Foto: Arhiva


U Bosni se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u večernjim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, naročito na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Više o:

BIHAMK BiH
NA VRH

Podijeli članak na