ŠAMPION SKOKOVA

Milnović: Prošle godine sam se obrukao, ali sam se ove potrudio da pobijedim

Nama skakačima je Mostar broj jedan, rekao je Milnović

M. Smajkić

Dragan Milnović iz Užica, osvojio je titulu šampiona na danas održanim 455. skokovima sa Starog mosta u Mostaru. Njemu je ovo treće učešće na skokovima sa Starog mosta i prva pobjeda.

- Prošle godine sam se, što kažu, dobro obrukao, ali ove godine sam se potrudio da što bolje skočim. Praktično, imao sam dva ista skoka u obje serije i, eto, pobjeda. Nama skakačima je Mostar broj jedan. Idemo svuda na takmičenja, po regionu, bivšoj Jugoslaviji, ali Stari most je Stari most. Tu nema zezanja, a najvažnije je da se niko nije povrijedio, svi smo izašli živi i zdravi - izjavio je Milnović.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Mustafi Šariću, a treće Dini Bajriću iz Sarajeva.

Najmlađi pobjednik

Emil Tiro je jedan od najmlađih pobjednika u kategoriji skokova na noge, a svoju prvu titulu je osvojio sa 16 godina. Zanimljivo je da se ove godine prvi put otisnuo sa Starog mosta, odnosno, da je počeo skakati.

Kako je rekao, pobjedu nije nikako očekivao.

- Cilj mi je bio da samo prođem u drugi krug. Vježbao sam, pogotovo, u zadnje vrijeme - rekao je.

U ovoj kategoriji drugo mjesto je osvojio Igor Kazić, a treće Adis Boškailo.

Sigurnost skakača

Lorens Listo, predsjednik Kluba skakača u vodu „Mostari“, višestruki šampion koji se preklani oprostio od takmičenja kazao nam je da je izrazito ponosan na organizaciju ovogodišnje manifestacije, koja je protekla u najboljem redu.

- Najbitnija nam je bila sigurnost skakača i sretan sam da se niko povrijedio, kao što sam sretan da imamo ovakve pobjedniku, Tiru koji ima samo 16 godina i po prvi put , nakon, možda, 30, 40 godina da iz BiH izlazi nagrada. Čestitao bih Milnoviću na sjajnom skoku i pobjedi- kazao je Listo.

Dodao je kako mu je bilo mnogo lakše takmičiti se nego organizirati skokove.

Više o temi Skokovi sa Starog mosta

TRADICIJA DUGA 455 GODINA
Skokovi sa Starog mosta: Takmiči se 31 skakač
NA VRH

Podijeli članak na