SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Atmosfera u BiH najuzavrelija od Dejtona

Izaći ćemo sa konkretnim prijedlozima kako da razgovaramo u budućnosti sa Bošnjacima, poručio Vučić

A. S. / Srna

Vučić: Beograd s pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banjoj Luci

Foto: Avaz


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentirajući aktuelnu situaciju u BiH. izjavio je danas da nametanje odluka spolja nikada nije moglo donijeti dobre rezultate.

Vučić je naveo da narodi moraju u određenim trenucima donositi važne historijske odluke koje se ne moraju uvijek dopadati političarima.

Republika Srpska neće ostati bez podrške Srbije

Vučić je rekao da Beograd s pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banjoj Luci i ocijenio je da je atmosfera u BiH najteža od okončanja rata.

- Ne ulazim ni u sve mjere ni kotramjere, to se dešava u jednoj drugoj zemlji, ali smo naravno, obavješteni, pratimo sve i ono što je izvjesno to je da mi ne možemo da ostavimo Republiku Srpsku u ekonomskom i bilo kom drugom pogledu bez podrške Srbije - rekao je Vučić.

Uzavrela atmosfera

Naveo je i da se plaši da je atmosfera u posljednjih 26 godina, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, najuzavrelija i najteža.

- Nadam se da svi dobro razumiju da je mir prioritet i da moramo da razmišljamo o ekonomiji i o tome kako da živimo zajedno. Zato ćemo izaći sa konkretnim prijedlozima kako da razgovaramo u budućnosti sa Bošnjacima. Mi moramo da pokušamo da izgradimo sa njima bratske odnose - smatra Vučić.

NA VRH

Podijeli članak na