DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Negatori od danas nemaju mira

Sjedinjene Američke Države u cijelosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Ureda visokog predstavnika te se unaprijed raduju saradnji s Kristijanom Šmitom

Piše: Avaz.ba

28.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Negatori od danas nemaju mira.

Vrhovni sud FBiH izrekao je jučer oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koje je Tužilaštvo KS optužilo da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić. Muriz Memić je poručio Sada treba uhapsiti pomagače i ubice.

Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca od danas je kažnjivo u Bosni i Hercegovini.

Naime, u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine” jučer su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH koje je 23. jula nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko).

Komentar dana pisala je Alen Bajramović: Heroji u mraku.

Sjedinjene Američke Države u cijelosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Ureda visokog predstavnika te se unaprijed raduju saradnji s dolazećim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Politički analitičar Žarko Papić, nakon otkazivanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog nedolaska zastupnika iz RS i najave bojkota rada institucija, kaže da ovu odluku prije svega treba posmatrati kao otpor nametanju.

Ličnost dana je Šeroz Kašif: Osvajač najviših vrhova.

Jedno od najvećih gradilišta na autocesti Koridora 5C trenutno je dionica Počitelj - Zvirovići, koja se u dužini od 11 kilometara gradi punom parom na jugu BiH. To je ujedno i jedna od najzahtjevnijih dionica na kojoj je u toku i izgradnja najvišeg mosta na Koridoru 5C. Izgradnjom mosta Počitelj, koja će koštati više od 65 miliona maraka, predviđeno je spajanje dvije obale rijeke Neretve.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin jučer su u Zvorniku potpisali nekoliko sporazuma između dvije zemlje.

Na stranama Crne hronike donosimo nastavak istrage o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Slavonskom Brodu: Šta je vozač „autobusa smrti“ kazao advokatu.

Otkrivamo i novi detalji akcije „Escobar“: Dileri veliku plantažu osiguravali oružjem.

Iza kulisa – Ljepotice koje gospodare društvenim mrežama: One su nasljednice zvijezda bivše Jugoslavije.

Na stranama Sporta donosimo tekst sa priprema bh. odbojkašica – Upitan nastup na Evropskom prvenstvu?

Za „Avaz“ iz Grčke govori Miodrag Ćirković – AEK je pod velikim pritiskom.

Našim čitaocima poklanjamo redovni prilog „Porodica i zdravlje“ – Tokom ljetnih dana pijte vodu redovno.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.