MANIFESTACIJE

Održana četvrta traktorijada u Srpcu: Takmičili se i Poljaci

Centralni dio manifestacije bila su takmičenja u navlačenju traktora i vuči trupaca u kojima je učestvovalo više desetina traktorista

Veliki interes. B. Grgić

Piše: B. Grgić

1.8.2021

Oko 150 traktorista iz naše zemlje i iz Poljske učestvovalo je na Četvrtoj srbačkoj traktorijadi, na poljoprivrednom aerodromu u mjestu Povelič. 

Centralni dio manifestacije bila su takmičenja u navlačenju traktora i vuči trupaca u kojima je učestvovalo više desetina traktorista.

Elvedin Dindić, poljoprivrednik iz Dubrava kod Bosanske Gradiške, pobijedio je u kategoriji navlačenja traktora u kategoriji od 50 do 80 konjskih snaga.

Vuča trupaca. B. Grgić

Najbolji u kategoriji od 80 do 120 konjskih snaga bio je Milomir Malić iz Gornjih Kladara.

- Za navlačenje traktora treba imati iskustvo, to ne može svako. Mnogo teže i napornije je ipak obrađivati zemlju, što radim sa velikom predanošću i ljubavlju, kaže Elvedin Dindić.

Održana su i takmičenja u vuči trupaca u pet različitih kategorija, a u super teškoj kategoriji pobjedu je odnio Zoran Stijaković iz Kočićeva kod Bosanske Gradiške.

Veliki interes građana. B. Grgić

Predsjednik organizacionog odbora traktorijade Aleksandar Nježić rekao je da zbog epidemioloških mjera nisu organizovali takmičenje na istom nivou kao prošle godine, ali je i pored toga sve proteklo u najboljem redu.

- Imali smo manji broj traktora, na šta je najviše uticala pandemija, ali mi je posebno drago što su drugu godinu zaredom stigli gosti iz Poljske na čijoj smo traktorijadi i mi učestvovali. Gdje god se organizuju ovakvi događaji trudimo se da odemo, a redovno se vraćamo kući sa nagradama. Od ove godine smo uveli u program takmičenja i vuču trupaca, što do sada nismo imali, i vjerujem da je to bilo zanimljivo posjetiocima, rekao je Aleksandar Nježić.

Najboljim traktoristima uručene su simbolične nagrade. B. Grgić

Najboljim traktoristima uručene su simbolične nagrade, poput ulja i maziva, goriva, majica i alata za poljoprivredne mašine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.