MANIFESTACIJE

Održana četvrta traktorijada u Srpcu: Takmičili se i Poljaci

Centralni dio manifestacije bila su takmičenja u navlačenju traktora i vuči trupaca u kojima je učestvovalo više desetina traktorista

B. Grgić

Veliki interes

Foto: B. Grgić


Oko 150 traktorista iz naše zemlje i iz Poljske učestvovalo je na Četvrtoj srbačkoj traktorijadi, na poljoprivrednom aerodromu u mjestu Povelič. 

Centralni dio manifestacije bila su takmičenja u navlačenju traktora i vuči trupaca u kojima je učestvovalo više desetina traktorista.

Elvedin Dindić, poljoprivrednik iz Dubrava kod Bosanske Gradiške, pobijedio je u kategoriji navlačenja traktora u kategoriji od 50 do 80 konjskih snaga.

 • Vuča trupaca

  Vuča trupaca

  Foto: B. Grgić


Najbolji u kategoriji od 80 do 120 konjskih snaga bio je Milomir Malić iz Gornjih Kladara.

- Za navlačenje traktora treba imati iskustvo, to ne može svako. Mnogo teže i napornije je ipak obrađivati zemlju, što radim sa velikom predanošću i ljubavlju, kaže Elvedin Dindić.

Održana su i takmičenja u vuči trupaca u pet različitih kategorija, a u super teškoj kategoriji pobjedu je odnio Zoran Stijaković iz Kočićeva kod Bosanske Gradiške.

 • Veliki interes građana

  Veliki interes građana

  Foto: B. Grgić


Predsjednik organizacionog odbora traktorijade Aleksandar Nježić rekao je da zbog epidemioloških mjera nisu organizovali takmičenje na istom nivou kao prošle godine, ali je i pored toga sve proteklo u najboljem redu.

- Imali smo manji broj traktora, na šta je najviše uticala pandemija, ali mi je posebno drago što su drugu godinu zaredom stigli gosti iz Poljske na čijoj smo traktorijadi i mi učestvovali. Gdje god se organizuju ovakvi događaji trudimo se da odemo, a redovno se vraćamo kući sa nagradama. Od ove godine smo uveli u program takmičenja i vuču trupaca, što do sada nismo imali, i vjerujem da je to bilo zanimljivo posjetiocima, rekao je Aleksandar Nježić.

 • Najboljim traktoristima uručene su simbolične nagrade

  Najboljim traktoristima uručene su simbolične nagrade

  Foto: B. Grgić


Najboljim traktoristima uručene su simbolične nagrade, poput ulja i maziva, goriva, majica i alata za poljoprivredne mašine.

Više o:

Traktorijada Srbac
NA VRH

Podijeli članak na