GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Stanivukoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Stanivukoviću je, stoji u obrazloženju, u avgustu 2020.godine uskraćen boravak u Crnoj Gori jer je ustanovljeno da ne boravi “turistički”

A. Ka.

Draško Stanivuković

Foto: Agencije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore ukinulo je rješenje Uprave policije - sektor Granične policije te zemlje kojim se gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

Stanivukoviću je, stoji u obrazloženju, u avgustu 2020.godine uskraćen boravak u Crnoj Gori jer je ustanovljeno da ne boravi “turistički” već da je učestvovao na skupu koji “nije prijavljen policiji i suprotan je naredbi NKT Crne Gore donijet u cilju sprečavanja zaraznog virusa Covid 19.

Stanivuković je prije godinu dana učestvovao u litijama koje su organizovane neposredno pred opće izbore u susjednoj nam zemlji, a policija mu je nakon privođenja u policijsku stanicu, izdala rješenje da napusti Crnu Goru kroz sat vremena.

Tada mu je i zabranjen ulazak u narednih godinu dana, a to rješenje prvostepenog organa u vezi zabrane ulaska u Crnu Goru trebalo je da važi do 29. avgusta ove godine.

Kako piše N1, rješenje je ukinuto krajem juna, čine je Stanivukoviću ponovo omogućen ulazak u Crnu Goru.

NA VRH

Podijeli članak na