VREMENSKA PROGNOZA

Vreo vikend pred nama, za tri grada izdat žuti meteoalarm, a od ponedjeljka preokret

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, na jugu do 35 stepeni

Za Mostar izdat žuti meteoalarm zbog visokih temperatura. Anadolija

Piše: N. Aj.

7.8.2021

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, na jugu do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Za tri grada u BiH Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za tri grada i to Mostar, Trebinje i Foču. Upozorava se na opasno vrijeme i to u Mostaru zbog ekstremno visoke temperature, dok u druga dva grada zbog grmljavine.

I drugog dana vikenda, 8. avgusta bit će pretežno sunčano vrijeme. 

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 22  stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni, na jugu do 38 stepeni.

Već od ponedjeljka 9. avgusta, slijedi preokret, te se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.