GDJE LJETUJU BH.POLITIČARI

Predah od posla potražili od Hercegovine do Grčke

Za razliku od prošlog, ovog ljeta većina političkih zvaničnika odlučila iskoristiti godišnji odmor za odlazak na neko od turističkih mjesta

Piše: A. Čengić

9.8.2021

Političari, uglavnom, odmaraju s porodicama. Avaz

Pandemija koronavirusa lani je utjecala na planove bh. političara o tome gdje će provesti godišnje odmore. Ove godine u regionu su blaže mjere, a za ulazak u mnoge zemlje ne trebaju potvrde o vakcinisanju ili negativan PCR test.

Dvije sedmice

Tako je, za razliku od prošlog, ovog ljeta većina političkih zvaničnika odlučila iskoristiti godišnji odmor za odlazak na neko od turističkih mjesta.

Hrvatska, Crna Gora, Grčka, ali i Bosna i Hercegovina destinacije su na kojima se odmaraju, kako kažu, uglavnom s porodicama.

Damir Mašić, šef Kluba SDP-a u Parlamentu FBiH, na godišnjem odmoru bio je u junu. Kako nam je rekao, njegova supruga je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće pa su se zbog toga odlučili na nešto raniji odmor.

Mašić: Bio u Neumu. Avaz

- Bili smo nekoliko dana u Hrvatskoj i nekoliko u Neumu. Supruga je sada u devetom mjesecu i svaki dan očekujemo prinovu. Nismo željeli da bilo šta rizikujemo pa smo ranije otišli na odmor - rekao nam je Mašić.

Marković: Ide s porodicom. Avaz

Milica Marković, direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, kazala nam je da će na godišnji odmor sredinom avgusta.

- Bit ću na odmoru dvije sedmice. Odavno nisam bila u Grčkoj, tako da smo se ove godine odlučili za tu destinaciju. Idem s porodicom - navela je Marković.

Marić: Odmor u Počitelju. Avaz

Predsjednik Kluba poslanika SBB-a u Skupštini KS i delegat u Domu naroda FBiH Zvonko Marić ljetni odmor provodi u Počitelju, u svojoj bašti.

- Iako su visoke temperature, uživam u porodičnom ambijentu, a jutarnje i večernje sate volim provoditi uz Neretvu, kada je dosta svježije. Ostatak dana sam u bašti, imam voćnjak. Bio je period trešanja, višanja, jagoda, nektarina, breskvi, a sada je crno grožđe aktuelno. Ipak, zbog obaveza u Kantonu, ovo će biti radni avgust - kazao je Marić.

Obilazak BiH

Na Crnogorskom primorju, u mjestu Petrovac, već se odmarao Ognjen Tadić, potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS).

Tadić: Bio na godišnjem. Avaz

- Bio sam krajem jula. Riječ je o porodičnom odmoru. Bilo nam je lijepo. Odmor s porodicom mi uvijek dobro dođe - istakao je Tadić.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija kaže da njena porodica nije poput onih klasičnih, koje idu na višesedmični odmor.

Baralija: Planira otići na Jahorinu. Avaz

Radije se odlučujemo za češće i kraće avanture po BiH, a nastojimo povremeno posjetiti i obližnje evropske metropole. Do sada smo na Jahorini bili samo zimi, sada planiramo nekoliko dana i u narednom periodu, da upoznamo ljepoticu i u ljetnom izdanju.

Obavezna su i najljepša hercegovačka kupališta, od lokalnih mostarskih na Buni, Bunici, do Trebižata i Bregave. Japodske otoke smo, također, planirali obići, jer do sada nikad nismo bili, posebno se za ovaj plan nadam da ćemo ga uspjeti ostvariti - navela je Baralija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.