ODRŽANA REGATA

Više od 40 čamaca sa 278 učesnika zaplovilo Drinom

Nadamo se da ce i institucije podržati ovaj projekat i da će biti svjesne koliko ovaj projekat znači za Goražde jer je Drina najveći potencijal grada, rekao je Ćulov

Piše: A. Bajramović

8.8.2021

Učesnici startati iz kampa Kajakaškog kluba "Buk" na Modranu kod Ustikoline - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Iz kampa Kajakaškog kluba "Buk" na Modranu kod Ustikoline startala je Druga Eko-Drinska regata, čiji je cilj promocija rijeke Drine i njenih potencijala.

Više od 40 čamaca sa 278 učesnika zaplovilo je Drinom, a nakon pauze u mjestu Tišine u Goražde će stići u kasnim popodnevnim satima. U pratnji učesnika je 25 članova Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, koji brinu o njihovoj sigurnosti.

- Ovo je druga Eko - Drinska regata, koja postepeno prelazi u tradiciju. Prošle godine smo imali 91 učesnika, a ove 278, što je zaista veliki rast. Nadamo se da ce i institucije podržati ovaj projekat i da će biti svjesne koliko ovaj projekat znači za Goražde jer je Drina najveći potencijal grada - kazao nam je organizator regate Dženis Ćulov.

On dodaje da su organizaciju regate podržali Gradska uprava Goražda, te Kantonalna uprava civilne zaštite i Profesionalna vatrogasna jedinica Goražde koji su im ustupili čamce koje su imali na raspolaganju.

Dan ranije organizirana je akcija čišćenja obala Drine u centru Goražde, od Mosta žrtava genocida u Srebrenici do mosta u Baćcima.

Regata je organizirana u sklopu Internacionalnog festivala prijateljstva, koji je proteklih dana održan u Goraždu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.