BIHAMK

U toku su radovi na tunelu Crnaja

Na graničnom prelazu Doljani pojačana je fekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu

U toku radovi na obnovi tunela Crnaja. Arhiva

Piše: Ad. A.

9.8.2021

Pojačana je frekvencija vozila na prilazima većim gradskim zonama. Posebno je frekventno na magistralnom putu Mostar-Sarajevo. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na graničnom prelazu Doljani pojačana je fekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Orašje i Gradina kolona vozila je na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila također je pojačan, ali su zadržavanja nešto kraća.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.