DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Moja Nejra kao da je zaspala

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko (35) dogovorio je transfer u Inter. Otkrivamo koliko novca ide u kasu FK Željezničar

Piše: Avaz.ba

10.8.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Moja Nejra kao da je zaspala.

Pročitajte analizu kako Džaferović i Komšić vode BiH u izolaciju. Jedan od rijetkih lidera u BiH koji su prepoznali značaj ideje “Otvoreni Balkan” je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, koji je još u oktobru prošle godine (kako se sada ispostavilo tačnim), naglašavao da “iza ideje "mini Šengen" stoje Vašington i Brisel, a to su prijatelji Bosne i Hercegovine i Bošnjaka”.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Bosanski Brensoni.

Od aktuelnih tema izdvajamo još i aferu u režiji Ureda disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH koje još nije ni odgovorio na žalbu advokata Gordane Tadić, glavne državne tužiteljice, koja je odlukom Prvostepene komisije VSTV-a razriješena dužnosti. Za to vrijeme mediji bliski obavještajnim strukturama počeli su targetirati članove koji bi mogli odlučivati o žalbi.

Za "Avaz" iz prve ruke o strahovitim požarima u Atini govori Kenan Pirić naš reprezentativni golman. 

Ličnost dana je Edin Forto: Facebook premijer.

Pročitajte i ispovijest Nejre Šabanović, djevojke kojoj je u saobraćajnoj nesreći trudna prijateljica poginula pred očima: Izgledala je kao da spava.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje tragedija koja se desila na izletištu Zelenac u mjestu Ulog. Pročitajte kako je Marko Sladoje hicem iz puške slučajno ubio najboljeg prijatelja.

Na stranama Jet seta donosimo još jednu ljetnu temu. Donosimo kako su najpopularnije pjevačice u regionu spojile ugodno s korisnim. 

Do nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostalo je još dvadesetak dana. Selektor naše reprezentacije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) već pravi planove za operaciju Francuske i Kazahstana. Pročitajte šta nam je otkrio.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko (35) dogovorio je transfer u Inter. Otkrivamo koliko novca ide u kasu FK Željezničar.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https:// avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.