APSURDI

Vatrogasci u Širokom Brijegu slave hrvatske kanadere jer pomoći iz BiH nema

Kanaderi su rano jutros poletjeli iz kasarne u Zemuniku dok su njihovi koordinatori s tla u Široki Brijeg došli iz 95. zrakoplovne baze Split-Divulje

E. T.

Vatrogasci u Širokom Brijegu pozdravljaju hrvatske kanadere

Foto: Facebook


Helikopteri Oružanih snaga BiH danima čekaju jedan potpis da polete i pomognu u gašenju požara na području Širokog Brijega, Jablanice, Tomislavgrada, Ravne planine... Čekao se potpis Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. 

Nije potpisao. 

Ali i ostala dva člana Predsjedništva BiH, fikus Šefik Džaferović i Željko Komšić kojeg i ne smatraju svojim predstavnikom u Širokom Brijegu, Čitluku i drugim općinama, nisu mnogo uradili. 

I dok se kolektivni šef države nateže i prepucava, nateže, skuplja poene, a Fadilova Vlada se danas sjetila da "hitno" nabavi letjelicu za gašenje požara, na području Kočerina dva zrakoplova Canadair CL-415 (888 i 811) iz Hrvatske izvršila su po šest naleta da lokalitetima Rujan i Budim u općini Široki Brijeg.

Kanaderi su rano jutros poletjeli iz kasarne u Zemuniku dok su njihovi koordinatori s tla u Široki Brijeg došli iz 95. zrakoplovne baze Split-Divulje.

Fotografija koja je podijeljena na Facebook stranici Grad Široki Brijeg pokazuje koliko je pomoć iz zraka bila prijeko potrebna te koliku zahvalnost i radost su izazvali kanaderi HRV kod vatrogasaca. 

Ujedno pokazuje očaj i nemoć bh. državnog aparata. 

NA VRH

Podijeli članak na