DOLAZILI IM NA NOGE

Zastupnik SDP-a očekuje izvinjenje Forte i ostalih: Osjećam stid i nevjericu, hiljade građana se moralo vakcinisati u inostranstvu

Vlada koja je uradila i radi puno u interesu građana Kantona Sarajevo je jednim potezom mnogo toga ukaljala, kaže Suljević

Samir Suljević: Izvinite se građanima. Avaz

Piše: E. T.

19.8.2021

Ne stišava se bura oko priznanja Edina Forte, kantonalnog premijera da su ministri njegove Vlade vakcinisali Pfizerom i to u kabinetima, gdje im je medicinsko osoblje dolazilo na noge. 

Reagirao je Samir Suljević, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo. 

- Ako je istina da se dio Vlade Kantona Sarajevo mimo reda vakcinisao, dok su hiljade građana to morali raditi dok su u inostranstvu, osjećam stid i nevjericu. Vlada koja je uradila i radi puno u interesu građana Kantona Sarajevo je jednim potezom mnogo toga ukaljala. Najviše se izgubilo na onome što se najteže stječe, povjerenju. Najmanje što se može je izviniti se građanima. Očekujem hitno i nedvosmisleno obrazloženje - napisao je Suljević. 

Portal "Avaza" je prije nekoliko dana objavio infomraciju da su članovi Vlade vakcinisani Pfizerom u njihovim kabinetima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.