SAOPĆENJE SBB-A

Radončić će tužiti Mektića zbog još jedne klevete

Mektićev megafonski rad je prepoznat kao dio predizborne kampanje Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova porodice koji su bili poznati narkomani ili dileri

E. T.

Radončić će tužiti Mektića, intimusa Osmana Mehmedagića Osmice, zbog gnusne laži

Foto: Avaz


Nakon što je u medijima objavljeno da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske porodice iz arapskog svijeta, državni poslanik i optuženik Dragan Mektić je na Twitteru objavio - a portal SB prenio - gnusnu laž u smislu „Nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu“.

Zbog ovoga je Fahrudin Radončić ovlastio svoje advokate da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Dragana Mektića i izdavača SB, koji redovno i koordinirano prenosi Mektićeve štabske konstrukcije.

Inače, kao što je široj javnosti poznato, Draganu Mektiću se upravo sudi pred Sudom BiH zbog teških finansijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu sigurnosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi.

Dragan Mektić je dovođen u vezu s više afera vezanih za ratni zločin jer je tokom rata bio komandant policije u Prnjavoru. Uz to, mediji su objavljivali da je nišane s mezarja prodavao kao obično kamenje.

Također, Mektić nikada nije javno osudio genocid koji su počinili Vojska i policija RS, u kojima se tokom rata nalazio.

Očigledno da Mektić ne može oprostiti predsjedniku SBB-a što je, po sili zakona, morao, kao ministar sigurnosti BiH, Tužilaštvu BiH dostaviti sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim finansijskim malverzacijama dok je bio ministar sigurnosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

Uz to, nije nikakva tajna da je Mektić, i pored svoje užasne ratne biografije, postao najveći intimus Osmana Mehmedagića Osmice, moralno i profesionalno posrnulog direktora OSA-e, i da su Mektićevi tvitovi dio predizborne strategije Bakira Izetbegovića.

Istovremeno, stalni ataci Mektića na račun Radončića su očigledna želja da se javno poništi činjenica da je Osman Mehmedagić Osmica zbog odmazde ostavio bez posla više inspektora i policajaca u KS. Njihova jedina „greška“ je bila što su Tužilaštvu KS dostavili snimljene razgovore u kojima ga dileri droge spominju afirmativno i kao ličnost kojoj daruju skupe poklone.

Mektićev megafonski rad je već duže prepoznat kao dio predizborne kampanje Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova porodice koji su bili poznati narkomani ili dileri droge u Sarajevu.

NA VRH

Podijeli članak na