O SREDSTVIMA MMF-A

Cvijanović: Komentari opozicije su besmisleni

Ne znam zašto bi neko govorio o kreditu, ako je objašnjeno koja je vrsta sredstava i na koji način se ona povlače, dodala je Cvijanović

Cvijanović: Opozicija mora da bude realan kritičar. Arhiv

A. J. / Srna

24.8.2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su mnogi komentari opozicije besmisleni i da bi o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja su doznačena BiH opozicija morala da se informiše u Ministarstvu finansija.

- Ne znam zašto bi neko govorio o kreditu, ako je objašnjeno koja je vrsta sredstava i na koji način se ona povlače - dodala je Cvijanović.

Istakla je da vjerovatno, kada je riječ o opoziciji, ima stvari na koje treba obratiti pažnju, ali da su im ovih dana priče bez argumenata.

- Opozicija mora da bude realan kritičar i na određeni način da nekada bude orijentir vlasti kako bi bila usvojena neka ideja. To je zdrav politički život, ali ovih dana nisam čula neku ideju opozicionara i priče su im prazne i bez argumenata - rekla je Cvijanović novinarima na Manjači.

Međunarodni monetarni fond (MMF) doznačio je sredstva na račun Centralne banke BiH, a po osnovu alokacije specijalnih prava vučenja (SDR) u iznosu od 254.182.273 SDR, u protivrijednosti 602.540.349 KM, saopćeno je iz Centralne banke BiH i istaknuto da alokacija SDR-a ne predstavlja klasični kreditni aranžman jedne zemlje sa MMF-om.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.