BIHAMK

Zbog odrona otežan saobraćaj kroz Šćepan Polje

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo, kažu iz BIHAMK-a

Ad. A.

Kamenje na cesti otežava prolazak vozila

Foto: Ilustracija


U većem dijelu BiH vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Čemerno (Tjentište-Gacko) saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20 do 5 sati kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a na GP Bosanski Brod frekventno je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA CESTAMA U BIH
Vozači oprez: Zbog kiše i magle putevi su mokri i klizavi
NA VRH

Podijeli članak na