DOČEKAT ĆE GA ĐUKANOVIĆ

Erdoan iz Sarajeva otputovao u posjetu Crnoj Gori

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge

Erdoan okončao posjetu BiH. Anadolija

Ad. A. / Anadolija

28.8.2021

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan nakon jednodnevne posjete Bosni i Hercegovini, iz Sarajeva je otputovao u posjetu Crnoj Gori, javlja Anadolija.

Predsjednik Turske bi na aerodrom Golubovci trebao doputovati oko podne u pratnji delegacije, a nakon dolaska u Podgoricu, uputit će se prema Cetinju, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, bit će i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostit će prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdoan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Predsjednik Turske Erdoan u petak je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini tokom koje je posjetio Šehidsko mezarje Kovači, u Sarajevu, otvorio Baščaršijsku džamiju i klanjao džuma-namaz. U poslijepodnevnim satima sastao se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom nakon čega je održana konferencija za medije.

Predsjednika Erdoana su u subotu s Međunarodnog aerodroma Sarajevo ispratili ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.