BRITKA PRIMADONA

Tomik-Levy "oplela" po Mandiću, Fortinoj vladi, Karić: Ako neko zna za samo jedan dobar potez ove vlasti, izvinjavam mu se

Na tom radilištu su morali biti i ministri u čijem je to resoru i svi Dinini uhljebljeni nastavnici fiskulture, navela je

A. J.

1.9.2021

Tomik-Levy: Izgubljena nada. Izgubljena nada

Prvakinja sarajevske opere u penziji Margit Tomik-Levy komentirala je na Facebooku vlast u kantonu Sarajevo. Njenu objavu pod naslovom "Dobro jutro izgubljena nado" prenosimo u cijelosti:

- Prije godinu dana sam pisala o mojim sumnjama da će “pobjeda” četvorke išta dobro donijeti Kantonu. Ako neko zna za samo jedan dobar potez ove kantonalne i opštinske vlasti, ja mu se izvinjavam. Ja taj potez nisam vidjela. A vidjela sam toliko toga lošeg da bez pretjerivanja mogu kazati da su najgora vlast od “demokratskih” promjena prije 30 godina. Ne mogu zamisliti državu, osim eventualno Kolumbiju i Zimbabve gdje je narod toliko lud da dadne svoj glas Forti, Konakoviću, Kojoviću, Vraniću, Šteti, Katici, Avdiću, Čičiću, Hadžiahmetoviću, Hota- Muminovićki, Prvalovićki... Čampari, Mandiću, Hadžibajriću, Muzuru, Efendiću, Tanoviću - a osobito da za gradonačelnicu izabere osobu bez ikakvog iskustva i znanja. Malo glasača je glasalo za njih. Glasalo se protiv satrapa iz SDA, HDZ-a, SDS/SNSD-a. Ovi iz četvorke su bili samo lažna nada.


Općina Centar kao Sokolac pazarnim danom

Grad nikada u istoriji nije bio prljaviji, nikada nije vladao ovakav haos u gradskom saobraćaju, zdravstvu i saobraćaju uopšte, opet su građani bili žedni po nekoliko dana uzastopno, bolnica nije primala ni najteže bolesnike, glavne gradske ulice su legalizovani buvljak, sijeku su stoljetna stabla koja su preživjela dva rata, Ajnadžića i Skaku, ali protiv degenerika iz četvorke nisu imali šansu.

Srđan Mandić je nakon izbora za načelnika “najvažnije” opštine na svijetu, dočekan euforično. Ispostavilo se da je čak međedina i sumnjivi biznismen Ajnadžić, svjetski expert za njega. Pamtim dugo ali nesposobniji načelnik u toj zgradi nikada nije sjedio. Divlja gradnja nije zaustavljena, nered u svim oblastima njegove nadležnosti a vrhunac njegove stručnosti je davanje dozvole stranačkom štakoru za pečenjaru u Velikom parku.

Da raja na FB nije digla đevu i ismijavali ga kao Karananu, opština Centar bi ličila na Sokolac pazarnim danom. Za povraćanje su njegove laži na TV i pohvale samome sebi. Nesposoban i jadan – ende. Ako ima i mrvicu obraza nestaće bez traga iz Sarajeva i neće se vraćati 11 godina.

Imam utisak da najveći populista u gradu, gradonačelnica, osim što je totalno nesposobna, pokazuje simptome agorafobije. Pokazuje slike sa kojekakvih prijema, dočeka, ispraćaja... Pokazuje koliko je obnovila skupu garderobu – ali nigdje ni jedne slike da pokazuje njen rad na terenu. Nemoralno i nestručno vođenje grada.

Od grada prave buvljak

Razbacuje se našim parama kao da ih je na lotu dobila, a ne umije izaći i kontrolisati radove koji parališu grad. Najkretenskiju izjavu vezano za trodnevni nestanak vode je dao mediokritet i neznalica Forto. On je izjavio da je nešto pošlo naopako i zbog toga je nestanak vode toliko dugo trajao. Pa kretenu nesposobni, da išta znaš raditi, da ti je imalo stalo do građana, obukao bi čizme i cijelo vrijeme proveo na radilištu, ne bi dozvolio javašluk radnika, istjerao bi cijelu upravu "Vodovoda" da bude na terenu. Na tom radilištu su morali biti i ministri u čijem je to resoru i svi Dinini uhljebljeni nastavnici fiskulture.

Vladu koja se hvali i ponosno slika u Expresu Sarajevo – Pazarić a satima drži na +37C° ljude koji se hoće vakcinisati, drži narod bez vode u cijelom gradu, ne čiste smeće po gradu, od grada prave buvljak, kaja zataškava svaku aferu, gdje policija nasrće na novinarke i ne pridržava se epidemioloških mjera – ne treba smijeniti. Njih treba išamarati i pobacati u Miljacku. Zajedno sa gradonačelnicom. Zbog iznevjerene nade - poručila je Tomik-Levy.

Status koji je objavila Tomik-Levy. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.