PARLAMENT BIH

Denis Zvizdić sazvao sastanak u Predstavničkom domu: Znači li to deblokadu rada državnih institucija

Posljednja sjednica, koja je trebala biti održana 27.7.2021. godine, odgođena je jer su zastupnici iz RS-a bojkotovali rad

Funkciju predsjedavajućeg Zvizdić je preuzeo je 6. augusta. Avaz

Piše: L. Memčić

1.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić danas će održati sastanak sa članovima Kolegija Predstavničkog doma PSBiH i predsjedavajućim klubova zastupnika u Domu.

Funkciju predsjedavajućeg Zvizdić je preuzeo je 6. augusta 2021. godine, a kako je najavljeno iz njegovog Kabineta, tema sastanka će biti konsultacije o aktivnostima Predstavničkog doma u narednom periodu.

Posljednja sjednica, koja je trebala biti održana 27.7.2021. godine, odgođena je jer su zastupnici iz RS-a bojkotovali rad državnih institucija i time nisu usvojene neke od bitnih tačaka za funkcioniranje rada istih, kao što je usvajanje Budžeta za 2021. godinu u Domu naroda.

Inače, državne institucije funkcioniraju na osnovu Odluke o privremenom finansiranju za treći kvartal ove godine.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je, nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko (Inzko), nametnuo Odluku o zabrani negiranja genicida, pozvao sve funkcionere iz RS-a u državnim institucijama da bojkotuju rad istih, ali on se jučer pojavio na sjednici Predsjedništva, ali je spriječio usvajanje odluka.

Sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nisu zakazane, a nije ni poznato da li će se na današnjem sastanku pojaviti član Kolegija Nebojša Radmanović i predsjedavajući klubova stranaka iz RS-a, ili će konačno doći do deblokade rada institucija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.